geheim?

  • Lise

    Hoi,

    ik vroeg me af hoe het kan dat niemand iets wist van die invasie? Hoe deden ze dat met al die soldaten? Die werden gewoon opgeroepen en dan getraind en ten slotte verscheept?

    En hoe zat dat met de dienstplicht? Welke mannen moesten naar het front?

    Alvast bedankt,

    Lise.

  • Fleur

    De geallieerden hadden wel iets door laten schemeren naar de Duitsers over de invasie, maar ze gaven misleidende hints. Zo lieten ze de Duitsers bijvoorbeeld denken dat de invasie bij Calais zou zijn.

    De mensen die in dienst gingen waren voor het grootste deel vrijwilligers. Er was ook wel iets van een dienstplicht, maar nadat Pearl Harbor was aangevallen door de Japanners, gingen de meldden de meeste jongens zich al vrijwillig aan bij het leger. Zij werden dan inderdaad eerst getraind, en dan via Engeland verscheept.

  • Adrie

    hoi Lise,

    jij slaat de spijker op z'n kop.

    Waarom de invasie niet eerder ontdekt werd ondanks de enorme voorbereidingen is nog steeds een raadsel, misschien omdat het weer vóór de invasie slecht was en de Duitsers dus niet konden vliegen.

    En die soldaten ? Engelse soldaten werden niet opgeroepen, want het Engelse leger is een beroepsleger, maar de Amerikanen werden inderdaad opgeroepen of waren vrijwilligers, die werden getraind/verscheept.

    Hoop dat je hieraan wat hebt.

  • Jeroen Koppes

    Zo'n raadsel is het nu ook weer niet Adrie… met een beetje misleiding kom je een heel end. Lees dit artikel maar eens door:

    http://www.go2war2.nl/default.asp?id=570

    Met vriendelijke groeten,

    Jeroen Koppes

    STIWOT